Vit kladdkaka med bär

Den här kladdkakan med vit choklad i är bland det godaste jag har ätit någonsin. Eftersom det är vit choklad i så är den väldigt söt, men eftersom jag hade hallon och blåbär på kakan bryter det av väldigt bra. Jag bjöd min familj på den här igår och dom tyckte att den var jättegod, den är lite mäktig!
 
 
 
Ingredienser:
200 gr smör
200 gr vit choklad
3 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kesella
 
Glasyr:
0,5 dl vispgrädde
150 gr vit choklad
Bär
 
Gör såhär:
Smält smöret och lägg i chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl, kesella och chokladblandningen. Häll smeten i en smord form och grädda 200 grader i ca 30 minuter (jag tog ut min efter 25 minuter och då var den lagom kladdig). Låt kakan kallna. Koka upp grädden och rör i chokladen tills den smält. Bred glasyren över kakan och låt kallna. Garnera med bär!
 
/ Malin

Rice Krispies-tårta

Vi lever gott folk, ibland finns bara inte tiden eller inspirationen till att baka. Men jag ska i allafall bli bättre på det från och med nu. Idag så blev jag hembjuden till mina föräldrar på mat, och till efterrätt hade min mamma bakat denna smarriga tårta till efterrätt. Och den kan ha varit den godaste någonsin. Receptet kommer ifrån matklubben.se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingredienser
Marängbottnar:
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl Rice krispies
 
Smörkräm:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk mjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
 
3 dl grädde, vispas
 
Gör såhär:
Marängbottnar:
Dela på äggulor och vitor. Vispa äggvitor och socker i ca 10 min. Rör sedan försiktigt ned Rice krispies. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långopanna. Grädda i 125 grader i nedre delen av ugnen i ca 1½ timmer.
 
Smörkräm:
Blanda allt utom smöret i en kastrull. Koka till en jämn och tjock smet (det tar några minuter). Rör hela tiden. Tag kastrullen från spisen och rör ned vaniljsockeret. Rör sedan ned smöret klickvis.
 
Dela marängbottnar i två halvor. Bred ut smörkrämen på den ena botten. Lägg den andra halvan ovanpå och täck med vispad grädde. Garnera med jordgubbar, hallon eller nått annat gott.
 
/ Malin
 
RSS 2.0