Snabba cheesecaken

Ibland blir man sugen på någonting sött o gott men har inte så mycket tid att förbereda något, då passar denna snabba och väldigt förenklade variant av cheesecake superbra tycker jag. Man kan liksom ta de kex o bär/frukter man själv tycker bäst om.
 
 
Detta använde jag mig av
 

FingerMarie kex
trädgårdsbär
Kesella Kvarg Citrus
 
Varva kex, bär och kesella i höga glas :) Ställ in i kylen och låt stelna.
 
 
 

Update: Kolakaka med mjölkchoklad

Ja, precis som Leila skrev har vi båda haft fullt upp och därför har bloggen fått lida lite. Men idag blev jag himla sugen på nått sött, och det finns ju alltid en anledning till att baka. Så idag letade jag upp ett recept på kolakaka. Den här kakan blev väldigt god, och jag har ätit MÅNGA bitar nu! Så den fick högsta betyg av mig själv.
 
 
Till pajskalet behöver du:
75 gr smör
½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
2 dl havregryn
 
Kolablandningen:
50 gr smör
1½ dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
 
Till garnering: 200 gr mjölkchoklad
1. Börja med att göra pajskalet. Smält smöret och bland ihop resten av ingredienserna. Blanda sen i det smälta smöret så att det blir till en deg. Platta ut degen i en ungssäker form. Grädda det sedan i 200 grader i ca 10 minuter.
2. Medan pajskalet står i ugnen så kan du börja med kolablandningen. Smält smör, häll i sirap och grädde. Låt sjuda och koka upp i ca 15-20 min. (Gör kulprovet om du är osäker).
3. Fyll sedan pajskalet med kolablandningen och låt svalna. Smält chokladen över ett vattenbad och bred sen över kakan.
 
/ Malin

Hej på er!!

Som ni kanske märkt så har det varit lite tyst här på bloggen den sista tiden, känns tråkigt men det beror på att både jag o Malin jobbar ganska så mycket o då händer tyvärr att bloggen blir lite lidande men vi ska försöka skärpa till oss ;)
Håll utkik här nu snart för jag har bland annat tänkt göra min egen variation av "Marängswiss cupcakes". Ha en fin helg allesammans!
///Leila

Hjärtmuffins

Jag fick en receptbok av mina föräldrar i julklapp med 500 olika recept på muffins och cupcakes. Jag har inte varit jätteduktig på att använda den men för några månader sen slog jag till. Dom här muffinsarna blev väldigt väldigt söta så man kunde äta max en (förutom min bror som hade kunnat äta hur många som helst). Men dom uppskattades av både min familj och arbetskamrater.
 
 
Till muffinsen:
225 g osaltat smör, rumstempererat
2½ dl strösocker
3 3/4 dl extra fint vetemjöl (vanligt mjöl fungerade perfekt)
4 ägg
1 tsk vaniljessens (jag använde vaniljsocker)
 
Till glasyren:
115 g osaltat smör, rumstempererat
3 3/4 dl florsocker, siktat
1 tsk vaniljessens (vaniljsocker tog jag här också)
Strössel
 
Förvärm ugnen till 175 grader. Placera ca 18 pappersformar på plåten. Vispa i en stor skål samman alla ingredienser med elvisp till en slät, ljus smet, 2-3 minuter. Skeda smet i formarna. Grädda i 20 minuter. Ta ut plåten och låt svalna i 5 minuter. Ta sedan upp muffisen och låt svalna på galler. För att göra glasyren, vispa i en medelstor skål samman smör, florsocker och vaniljsocker till en slät smet. Bred glasyren över de svala muffinsen och garnera med strössel.
 
/ Malin

Chokladkakor med chokladbitar

Nu när jag sitter hemma och är sjuk tänkte jag uppdatera er om ännu ett favoritrecept på just småkakor, även om dom inte alltid blir så små. Men dom här kakorna är också en av mina absoluta favoriter och alla som jag bjudit dessa på har gett dom högsta betyg. Så dom är ett säkert kort om man vill bjuda på just kakor.
 
 
200 gr rumsvarmt smör
3,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg (helst små)
6-8 dl vetemjöl
2 tsk bakbulver
3 dl mörkchoklad i bitar (ett tips är att även blanda i lite vit choklad)
 
Rör ihop smör och socker i en bunke tills det är fluffigt. Tillsätt ägg under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ned denna och chokladen i äggsmeten. Rulla små bollar och platta ut dem. Lägg på bakplåtspapper. Baka i ca 10-15 min i 175 grader. Så goda!
 
/ Malin

Dumlekakor

Dom här kakorna är en av mina absoluta favoriter och brukar uppskattas av de flesta. Dom är enkla att baka och de går dessutom väldigt snabbt att göra. Jag kan äta dessa som godis vilket kanske är mindre bra.
 
 
200 gr rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 dumlekolor
1 ask med noblessachoklad
 
Blanda mjöl, socker och bakpulver först. Blanda sedan i smöret så att det blir en jämn deg. Rulla sedan till en längd, dela i 20 lika stora delar. Lägg bitarna i aliminiumfolie, lägg en bit kola i varje. Grädda i ugnen i ca 10 minuter i 200 grader. När du tagit ut kakorna ur ugnen lägg på en noblessachoklad på varje kaka och låt kakorna och chokladen svalna. Mums!
 
/ Malin

Kardemummakaka

Den här kakan har alltid varit lite av en favorit, kardemumma är krydda jag är väldigt svag för och den här kakan verkligen både doftar och smakar mycket av just kardemumma. Detta är dock en kaka som blir ganska så mäktig, så man tar nog helst inte mer än en bit.//Leila
 
 
UGN: 175°
 
200 gr smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjölk
8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
 
Garnering

3-4 msk pärlsocker
15-20 grovt hackade sötmandlar
 
Börja med att smörja och bröa en rund, slät form ca 26 cm i diameter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker några minuter tills det blir vitt och poröst. Tillsätt mjölet, bakpulvret, de grovt stötta kardemummakärnorna, mjölken och matfettet. Häll smeten i formen. Strö över pärlsocker och mandlar. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjäp upp kakan och vänd på den.

Brownie med hallon och vit choklad.

En vän till mig la upp det här receptet på sin blogg och påstod att det var det godaste hon någonsin ätit. Jag blev tvungen att baka den för att se efter om den nu var så god. Och ja, den blev otroligt god. Jag som har en crush på hallon just nu gillade den här kakan jättemycket. Var den det godaste ni ätit?
 
 
175 gr smör
200 gr vit choklad
2½ dl farinsocker
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
 
Hallonkompott
2-3 dl hallon
1 dl socker
½ tsk vaniljsocker
 
1. Blanda ihop ingredienserna till hallonkompotten och koka ihop. Mosa ihop till en sylt.
2. Smält smöret och den vita chokladen tillsammans och blanda med resten av ingredienserna.
3. Klä en form 20x20 med bakplåtspapper, lägg ett lager med smet i botten, häll över hallonkompott. Lätt ytterligare ett lager smet och klicka över det sista av hallonkompotten. Ta en kniv och och dra försiktigt genom smeterna fär att marmorera. Grädda i 180 grader i ca 30 min. Låt svalna!
 

Morsdag tårta!

Den här tårtan åt vi på morsdag och är väl inte bakad från grunden. Utan vi köpte ingredienser och rörde ihop. Den blev iallafall väldigt god fast mycket söt. Så den passar den som gillar riktigt söta tårtor och efterrätter.
 
 
Vaniljglass
Vispgrädde
2 st marängbottnar
Färska jordbubbar
 
Vispa grädden och skiva jordgubbarna. Skär vaniljglassen till smala bitar och lägg ett hyfsat tjockt lager mellan marängbottnarna. Lägg även dit hälften av jordgubbsbitarna. Bred ut grädden på tårtan och lägg dit resten av jordgubbarna. Passar perfekt på sommaren!
 
/ Malin
 
 
 

Kärlesmums

Även kallade mockarutor och snoddas. Ja,kärt barn har många namn och lika goda är dem oavsett vad man väljer att kalla dem tycker jag!!
 
 
 
150 gr margarin eller smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
 
Glasyr:

75 gr margarin eller smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker
 
Garnering:

Kokosflingor, strössel
 
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Låt kakan svalna. Smält under tiden margarinet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren över kakan och strö på rikligt med garnering. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

Lite info!

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag frågade precis en av mina bästa vänner Leila om hon var intresserad av att driva bloggen tillsammans med mig, vilket även var mina tanke från början. Hon nappade självklart på förslaget. Så nu är vi två som kommer att skriva här. Det kommer att bli hur bra som helst.

/ Malin

Daimkladdkaka med vit choklad.

Alla som känner mig vet att jag älskar kladdkakor i alla dess former, och att experimentera med dom. Det här receptet hittade jag på nätet och tänkte att det lät gott. Och god blev den!
 
 
3 dl socker
2,5 dl mjöl
3 msk kakao
3 ägg
125 g smör
200 g Marabou Daim

Smält smöret, vänd ner övriga ingredienser. Sätt ugnen 175 grader, grädda kakan i ca 20 min. Låt svalna! Smält under tiden chokladen och bred ut på kakan. Strö över riven vit choklad Låt stå i kylskåpet över natten
.

Ny blogg!

Jag är en tjej som älskar att baka, och jag har länge tänkt starta en blogg där jag kan dela med mig av alla goda recpept. Nu blev det äntligen av, jag hoppas att den uppskattas! Baka och njut!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0