Grattis till finaste Malin!

Idag är det nämligen Malins födelsedag och det tycker jag att vi skall uppmärksamma här på bloggen :)
Ett STORT grattis till dig vännen min! Jag hoppas att du fått en riktigt fin födelsedag med massa uppvaktning och självklart lite tårta ;)
 
 
 
 

Non-stop kakor

Idag fick jag för mig att jag skulle baka småkakor som jag kunde ta med mig till jobbet. Mina kollegor är riktiga gottegrisar precis som jag så jag hoppas att dessa uppskattas. Jag tycker iallafall att dom var jättegoda och riktigt söta!
 
 
Ingredienser
125 gr margarin
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 påse non-stop
 
Börja med att blanda ägg, margarin, socker och vaniljsocker i en bunke så att det blir en jämn smet. Blanda sen ner mjöl, kakao, bakpulver och salt så att det blir en jämn deg. Klicka sen ut degen på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Placera sedan ut 3-5 non-stop knappar på varje kaka. Grädda i 175 grader i 15 minuter och låt dom sen svalna. Mums!
 
/ Malin

Smulpaj med äpplen

Jag såg att Leila hade skrivit att hon skulle baka någonting med äpplen. Idag har jag hängt lite hemma hos pappa eftersom mamma är på Island, vi åt pizza och jag tänkte att jag skulle baka lite efterrätt till oss. Och vad passar bättre än att baka någonting med äpplen såhär på hösten? (precis som Leila sa). Det finns många recept på internet med smulpaj och det här receptet blev bra, det vill säga om man inte gillar socker. Pajen blev inte alls så söt men den var ändå god och pappa var nöjd.
 
 
Ingredienser:
4 äpplen
2 tsk kanel
2 msk socker
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 msk socker (till smulblandningen)
100 gr smör eller margarin
 
Skiva äpplena och lägg dom i en ungsfast form. Strö över socker och kanel. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och höll sedan detta över äpplena. Hyvla smör med osthyvel så att det täcker hela mjölblandningen. Grädda i 225 grader i 20 min. Servera med vaniljsås!
 
/ Malin
RSS 2.0