Kardemummakaka

Den här kakan har alltid varit lite av en favorit, kardemumma är krydda jag är väldigt svag för och den här kakan verkligen både doftar och smakar mycket av just kardemumma. Detta är dock en kaka som blir ganska så mäktig, så man tar nog helst inte mer än en bit.//Leila
 
 
UGN: 175°
 
200 gr smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjölk
8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
 
Garnering

3-4 msk pärlsocker
15-20 grovt hackade sötmandlar
 
Börja med att smörja och bröa en rund, slät form ca 26 cm i diameter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker några minuter tills det blir vitt och poröst. Tillsätt mjölet, bakpulvret, de grovt stötta kardemummakärnorna, mjölken och matfettet. Häll smeten i formen. Strö över pärlsocker och mandlar. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjäp upp kakan och vänd på den.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0